perjantai 13. joulukuuta 2013

Keramiikkakoruja.

Samaan aikaan kuppien kanssa uunista tuli ulos jälleen yksi erä kokeellisia koruja. En ole tänne aiemmin postaillut koruista, vaikka olen näitä reilun vuoden verran tehnyt erilaisia keramiikasta. Pitää joskus napsia (paremmassa valossa!!!) kuvia noista aiemminkin tehdyistä ja esitellä.

Mutta tällä kertaa tälläisä...

Päätin kokeilla niin, että ihan vaan litistelin käsissäni suhteellisen kuivaa savea, että saisin reunasta rikotun näköisen. Tykkään tosi paljon siitä miltä savi näyttää kun se kuivuessaan halkeilee näiden korujen reunojen kaltaisella tavalla.
Maalaisin koruihin raakapolton jälkeen alilasitteella kuviot ja lasitin sitten kirkkaalla.

Kokeilin myös muutamaan laittaa lasinsiruja keskelle tehtyyn syvennykseen. Suurimmassa violetti lasi, keskikokoisessa vihreä ja pienimmässä harmaa.

Näissä alilasite on reagoinut sulavan lasin kanssa toisin kuin oletin. Kuvio alla on ikäänkuin alkanut levitä. Joissain kohden, mutta ei sitten taas kaikkialla. Toivoin myös, että lasi olisi ollut läpikuultavampaa. Vaikka laitoin lasimurskaa ihan vain pikkuisen, on lasia sitten kuitenkin ollut suhteessa aika paljon, eikä kuvio juurikaan paista sillä tavalla läpi, kuin oletin.

Näkyisikö näissä yksityiskohtia paremmin?


Mutta sitten taas toisaalta, vaikka eivät olekaan sellaisia kuin luulin, niin aika kivoja ovat silti. Käyttöön menee jokatapauksessa!

-Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti