keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Keräilijäsielu.


Ihan ensiksi palaan vielä eiliseen. En ole tai ollut tyytyväinen tuotokseeni, eihän se edes näytä miltään. No tehty mikä tehty kuitenkin. Istuskelin sitten puhelimessa työpöytäni äärellä tuossa aiemmin ja koska edessä oli muistivihko ja tussipaketti saivat kanat kuin huomaamattani uudet värit käsittelyssäni.
Ehkä olen nyt piirun verran tyytyväisempi kuin eilen, vaikkei tämä tarkoituksellista ollutkaan.

Sitten tämän päivän aiheeseen, joka oli "JOS raha ja tila EIVÄT olisi este, mitä keräilisit/hamstraisit?" Ah! Unelmaa! Keräilijäsielun sydän pomppasi yhden ylimääräisen lyönnin, tämähän on ihan kuin minua ajatellen tehty aihe! Runsaudenpula iski, vähensin vähentämästä päästyäni, että sain muistikirjani sivulle edes jotain.
Jos rahat ja tilat eivät olisi este minä keräisin...
*taiteilijatarvikkeita ja materiaaleja ei voi koskaan olla liikaa tai oikeastaan edes tarpeeksi. Ei sillä, että kaikkea "taidematskua" olisi muka nytkään jotenkin vähän (onneksi isossa talossa on mm. iso kellari...), mutta aina löytyy jotain mielenkiintoista, joka on pakko poimia mukaan. Joskus tulee myös niitä hetkiä, kun jotain "muka vähemmän tarpeellista" pitää heittää pois. Niinkuin vaikka seitsemän vuotta sitten muuttaessamme, kun ukonretale meni ja heitti roskikseen ämpärillisen kaakeleita. Argh! Ihan varmasti olisin voinut joskus nekin käyttää. ;) Tämä on asia joka ei niinkään tarvitse rahaa, vaan todellakin tilaa, tilaa, tilaa ja vielä kerran tilaa.
*peltipurkkeja on kertynyt jo melkoinen määrä, mutta ainahan niitä pari tuonne hyllyyn mahtuisi. Ja hei, niihin voi laittaa vaikka niitä matskuja piiloon sitten!
*My Littel Pony- kokoelmani on ihan kelpo mitoissa, mutta jos raha olisi, tottakai kokoelmakin kasvaisi. Se tosin alkaisi edellyttää myös jonkinlaisia uusia ratkaisuja sijoitteluun. Tällä hetkellä 80 % kokoelmasta asuu edelleen muuttolaatikoissa (tai lipastossa olohuoneessa). Näkyvillä kaikista ihanista Pikku Poneista on vain murto-osa.
*keräilisin suomalaista lasia ja monia erilaisia astiasarjoja nurkkiini pyörimään jos rahat ja tilat sen sallisivat. Eero Aarnio ja Iittala olisivat hyvin edustettuina kodissani. Iittala tosin näkyy jo nytkin arkipäivässä, mutta esimerkiksi kauan himoitsemaani Aalto-maljakkoa en ole saanut Nurkkalan nurkkiin pölyttymään vieläkään.
*keräilisin myös suomalaista nykytaidetta. Monet ihanat, koskettavat taulut ja patsaat löytäisivät tiensä kotiini.

Tätä listaa voisin jatkaa aika pitkälle. Erilaisten asioiden ihan tarkoituksenmukainen keräily sekä vähemmän tarkoituksellinen hamstraaminen on aivan varmasti tullut imettyä jo äidinmaidosta. Esteetikkona kauniiden asioiden ohittaminen on vaikeaa, jossain tapauksissa mahdotonta.


 -Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti