perjantai 29. elokuuta 2014

Kilpavarustelua syksyä vastaan

Olen pitkään ajatellut, että koirille voisi hankkia kunnolliset heijastinliivit. Pari vuotta (?) sittenhän tein koko laumalle heijastinvaljaat.

Mutta nyt teki mieli sellaisia ihan puhtaasti heijastinliivejä, ilman mitään muuta käyttötarkoitusta.

Sitten pieni avautuminen taustatiedoiksi:
Ajattelin ensin että annan eräälle hyvin suositulle koiratarvikemerkille uuden mahdollisuuden. Tämä kyseinen merkki on ollut minulla pannassa seisemän vuotta. He valmistavat pantoja, hihnoja, vaatteita, valjaita... minulla on monia ystäviä, jotka varustavat koiransa kiireestä kantapäähän tämän merkin tuotteilla. Minä sain tarpeekseni ko. merkistä tosiaan jo vuosia sitten, ylihintaisia tuotteita olemattomalla laadulla. Aluksi (kauan kauan sitten...) heidän tuotteensa olivat hyviä. Minulla on vanhimmalle koiralleni edelleen haalari, joka on jotain varhaistuotantoa. Ja miten hyvä se onkaan! Mutta sitten merkistä tuli "suuri hitti" ja sen myötä laatu laski. Sain tarpeekseni siinä vaiheessa, kun olin ommellut narttuni takista kaikki saumat uudelleen kasaan. Pannat eivät kestäneet, ne kuluivat heti huonoksi. Hermot meni. Vannoin, että ei enää koskaan. Nyt kuitenkin ajattelin, että kun ne tuotteet ovat niin suosittuja, niin täytyy kai niiden jotain kestää. Päätin kokeilla. Ostin kaksi heijastinliiviä. Ajattelin, että jos ne kaksi kestävät, niin ostan koko laumalle samanlaiset. Arvatkaapa miten kävi? Ei tarvinnut ostaa. Ensimmäisellä käyttökeralla toinen meni jo sellaiseen kuntoon, että hyvästelin ko. merkin tuotteet ikiajoiksi meidän laumastamme. Ja kyseinen liivi sattui olemaan lauman rauhallisen jäsenen päällä. Miltähän se oli näyttänyt vaikka Sodan päällä...

Päätin siis jälleen kerran tehdä itse.


Näiden tekeminen oli hauskaa ja nyt on kunnollisilla heijastimilla varustetut liivit, jotka kestävät ja pysyvät päällä. 

Dalille ja Sodalle tein oranssit. Vähän jäi kaihertamaan, etten ommellut Dalin liiviin vireää kanttinauhaa ja laittanut vihreää nylonia. Noh, ehkä sitten seuraavaan.
Jedille ja Endille keltaiset, erivärisillä nyloneilla ja kanttareilla.
Aidalle pinkki, enkä voinut olla hyötykäyttämättä erään lasten heijastinliivin tähtikuviota, koska Aida on Tähti! Teen pinkin vielä Dinalle, toistaiseksi se menee vielä kaupasta ostetulla (joka ei kunnolla pysy päällä...joten ei kauaa.).


 Ai että kun on hyvät nyt! Nyt saa tulla pimeä, minun laumani näkyy!

-Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti