sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Kuppeja

Kyseiset kupit on ostettu, kuvio on vain itse tehty. Ostin kokeeksi posliini- ja lasitussin. Kivahan sillä on valkeita kuppeja sotkea!


Esineen annetaan kuivua vuorokausi ihan huoneenlämmössä. Sitten nakataan työt uuniin ja säädetään lämpö 160 asteeseen. Työn annetaan olla uunissa koko se uunin lämpenemiseen menevä aika, plus sitten siellä 160 asteessa 40 minuttiia. Sitten laitetaan uuni pois päältä ja annetaan esineen jäähtyä uunin mukana. Tämän jälkeen koristelun pitäisi olla pesunkestävä.

En tiedä, en kokeillut.

Tussi on muuten ihan kiva, mutta muuttuu helposti jotenkin kökköiseksi se väri, kun tussia käyttää ensimmäisen käyttökerran jälkeen joskus myöhemmin uudestaan. Mutta on tosi sääli, jos tuollainen tussi pitäisi ymmärtää kerralla käyttää tyhjäksi.

Lisäksi tussin käyttäminen vaatii kärsivällisyyttä, mutta ehkä sitä on hyvä tässä iässä harjoitella jo. Et voi vaan huitoa menemään, muuten jälki ei ole kaunis.

Näissä kissoissa en ole 100 % tyytyväinen jälkeen, mutta minkäs sille nyt enää tekee.  Epätasaisuutta näkyy. Murr.

Muitakin juttuja olen tehnyt ko. tussilla, mutta epähuomiossa survaisin ne jo (läpinäkymättömään)lahjapakettiin ennen kuin tajusin kuvata, joten ehkä niistä sitten joskus kuvia, kun lahjan saaja on pakettinsa avannut.

-Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti